Nieuws van Bonaire

Regatta schema 2023 zeil en avondactiviteiten

KRALENDIJK – De Bonaire Regatta 2023 gaat weer van start. Dit zeilevenement wordt voor de 56ste keer georganiseerd op Bonaire. De openingsceremonie vindt plaats bij SKAL op de boulevard op vrijdag 6 oktober van 17.00 tot 19.00 uur. Deelnemers kunnen zich dan tevens inschrijven voor de wedstrijden die dit weekend plaats vinden op Sorobon.

Op zaterdag 7 oktober en zondag 8 oktober vinden de eerste zeil en surf wedstrijden plaats op Sorobon. Daar begint de briefing om 9 uur en er zal daarna de hele dag gestreden worden op het water. De activiteiten lopen beide dagen tot 18.00 uur.

Op donderdag 12 oktober starten de wedstrijden aan de boulevard in Kralendijk. Deelnemende zeiljachten, sunfish, microboten en optimisten kunnen zich op woensdag 11 oktober tussen 16.00 en 18.00 inschrijven bij Kas di Regatta. Om 18.30 start vervolgens de Nations (vlaggetjes)Parade.

De wedstrijden aan de boulevard zijn dagelijks te zien van 9 uur tot 18.00 uur van donderdag 12 tot zaterdag 15 oktober met op zondag aan het eind van de dag de afsluitende ceremonie en bekendmaking van de winnaars.

Muziek

Naast het sportieve gedeelte staat de Bonaire Regatta bekend om de feesten die erna starten. Elke avond vanaf zondag 8 oktober tot en met zaterdag 14 oktober is er muziek. De eerste drie dagen zijn de optredens in het Wilhelminapark, daarna op het grote podium op de parkeerplaats ernaast, van het Bestuurscollege.

Ter afsluiting vindt zondag 14 oktober tussen de Noord Pier en Karel’s Bar de Boat Party plaats.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo