Nieuws van Bonaire

Succesvolle viering Wereld Alzheimer Dag op Bonaire

KRALENDIJK – Afgelopen donderdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Deze dag werd feestelijk gevierd bij Captain Don’s Habitat. Tijdens de viering zongen bezoekers van de dagopvang/verzorgingshuizen op Bonaire een lied.

Negen bezoekers van de dagopvang/verzorgingshuizen op Bonaire brachten hun ‘Kansionnan ku nos no por lubidá’ voor hun genodigde familieleden. Zij deden dat onder begeleiding van een zorgmedewerker. De negen bezoekers vertegenwoordigende alle bario’s van Bonaire. Ook werd er door een bezoekster een gedicht voorgedragen.

Rocargo

De zangers werden begeleid door de bekende muzikant Almar Nicolaas. Elk bezoeker mocht zes familieleden meenemen. Het bestuur en de vrijwilligers van Fundashon Alzheimer Bonaire (FAB) zorgden voor de bediening. Iedereen genoot van de avond en van de zangers die ondanks het feit dat zij met dementie leven hun talenten nog volop ten gehore brachten.

Elke deelnemer kreeg aan het eind van de avond een bloemstuk en een certificaat van deelname overhandigd door de voorzitter van FAB, Evert Piar. De organisatoren, bestuursleden en vrijwilligers van FAB kijken terug op een zeer geslaagde afsluiting van de Wereld Alzheimer Dag dit jaar.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo