Nieuws van Bonaire

Eilandsraad Bonaire ontvangt collega-raadsleden Sint-Eustatius en Saba

KRALENDIJK – Onlangs heeft de Eilandsraad een informele bijeenkomst met de Eilandsraadsleden van Sint-Eustatius en Saba georganiseerd, met als doel de banden met de collega’s van de twee bovenwindse eilanden aan te halen. 

Beide delegaties, die naar Bonaire waren afgereisd in verband met de viering van Dia di Boneiru, waren ook genodigden van de plechtige vergadering in het Passangrahan.

Tijdens de informele bijeenkomst kwamen ook verschillende onderwerpen van gemeenschappelijk belang aan bod, waaronder gezondheidszorg en ziektekostenverzekering, samenhang tussen de eilanden onderling en tussen Caribisch Nederland en Europees Nederland, de eenzijdig door het Ministerie van BZK voorgestelde wijzigingen in de WolBES en FinBES en de voorgestelde wijzigingen in het belastingstelsel. 

Samen optrekken

Deze recente ontwikkelingen en de zorgen op alle drie de eilanden hebben een nieuwe impuls gegeven aan het idee om de onderlinge samenwerking te versterken en een permanent platform te creëren waar de eilandsraden van de drie eilanden elkaar kunnen ontmoeten, kunnen overleggen, gezamenlijke problemen kunnen aanpakken en gezamenlijke oplossingen en meningen kunnen vormen op een regelmatige, gestructureerde manier.

Deel dit artikel