Nieuws van Bonaire

Samenwerking moet leiden tot versterkt genetische diversiteit koraalrif Bonaire

KRALENDIJK – Reef Renewal Foundation Bonaire (RRFB) en Secore International werken samen om de genetische diversiteit van de koraalriffen van Bonaire te beschermen. 

Met het aanhoudende gevaar van Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD) en opwarmende wateren, maakt RRFB gebruik van selectieve kweek en geassisteerde bevruchting om koraalpopulaties te versterken. Ze verzamelen gameten van zowel gezonde als geïnfecteerde kolonies, waardoor unieke koraalstammen ontstaan door genetische recombinatie. In samenwerking met Secore International hebben ze meer dan 700.000 genetisch verschillende koraallarven geproduceerd. 

Doel

De gezamenlijke inspanningen zijn gericht op het behouden van veerkrachtige koraalgenotypen en het versterken van de langetermijnweerstand van het rif ecosysteem van Bonaire, waarbij de nadruk ligt op het delen van kennis en de integratie van middelen in de koraalconservering in het Caribisch gebied.

Deel dit artikel