Nieuws van Bonaire

Nieuwe lichting aspirant agenten voor het Korps Politie Caribisch Nederland 

KRALENDIJK – Op maandag 11 september 2023 is een lichting van vierentwintig studenten begonnen aan de tweejarige politieopleiding voor Caribisch Nederland. 

Tijdens de openingsceremonie zijn de 24 nieuwe aspirant-agenten door de Korpschef Alwyn Braaf verwelkomd. De studenten kregen ook een overzicht van wat ze tijdens de opleiding kunnen verwachting van onder meer teamchef Cariben van de Politieacademie, Rob Appelhof, de opleidingscoördinator van het KPCN, Lionel Vrutaal en de praktijkbegeleiders die de studenten tijdens de opleiding zullen begeleiden en ondersteunen. 

Om het officiële gedeelte af te sluiten zijn de studenten beëdigd en de voorbereidingen voor de ontgroening zijn per direct van start gegaan. 

Onder verantwoording van de Politieacademie, krijgen de studenten in verschillende modules kennis over het houden van toezicht, het opsporen van misdrijven en het verlenen van noodhulp. De 24 nieuwe aspirant-agenten zullen deze opleiding volledig op Bonaire volgen. 

MBO-4 niveau

Na twee jaar zijn alle aspiranten in het bezit van een politiediploma op MBO-4 niveau, waarbij ze volledig inzetbaar zijn op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo