Nieuws van Bonaire

Sargassum Management van Bonaire op internationale podcast te beluisteren

KRALENDIJK – Judith Raming, de STINAPA Marine Park Manager, deelde onlangs in een internationale podcast de aanpak van Bonaire tegen Sargassum. Sargassum bedreigt het milieu, de volksgezondheid en de lokale economie.

Raming deelde haar ervaringen op Bonaire en hoe het Nationaal Maritiem Park, het rangersteam en de overheid samenwerken voor handhaving en beleid. Deze gezamenlijke inspanningen hebben niet alleen financiering voor activiteiten veiliggesteld, maar ook de effectiviteit vergroot om de jaarlijkse toestroom van Sargassum aan te pakken.

De Sargassum-podcast interviewt diverse belanghebbenden van verschillende locaties om hun kennis, oplossingen of ervaringen met Sargassum te belichten. Afleveringen worden tweewekelijks uitgebracht in het Engels, Spaans en/of Frans.

Ook Sabine Engel en Jessica Johnson hebben vorige week, op 30 augustus, hun inbreng geleverd tijdens de podcast. Sabine Engels is actief bij STINAPA en Mangrove Maniacs, waar ze zich toelegt op het onderzoeken van koraalriffen en het herstellen van mangroves. Jessica Johnson leidt Coastal Dynamics in Bonaire, met een focus op het herstel van zeegras en mangroves.

Dit initiatief wordt ondersteund door RESEMBID, gefinancierd door de Europese Unie, en uitgevoerd door Expertise France. STINAPA Bonaire zet zich in om de biodiversiteit te beschermen en werkt samen met experts om Sargassum op het eiland te bestrijden.

Afleveringen zijn HIER te vinden

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo