Nieuws van Bonaire

Rampenbestrijdingsteam van Bonaire houdt oefening bij Curoil

KRALENDIJK Het rampenbestrijdingsteam van Bonaire gaat samen met Curoil Depot Hato een brandstoframp naspelen. Deze grootschalige rampenoefening (na)bij Curoil Depot Hato vindt woensdagmiddag 13 september 2023 plaats van 14.30 tot 17.00 uur.

Door een brand na te spelen, wil het rampenbestrijdingsteam de crisisaanpak zo realistisch mogelijk trainen. Vanwege de veiligheid wordt tijdens de oefening Kaya Gob. N. Debrot voor een deel afgesloten ter hoogte van de Boat Yard tot aan Zhung Kong Supermarket. Er zal een omleiding worden ingesteld via Kaya Nijmegen, Kaya Den Haag, Kaya Diamanta en Kaya Breda. Gezien de ligging van WEB in het zogenaamde effectgebied van deze oefening zullen de medewerkers van WEB kort het terrein van WEB moeten verlaten.   

Bij deze praktijkoefening worden figuranten ingezet als gewonden om een zo’n realistisch mogelijke oefening te houden. Verder zullen het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), – en het Brandweerkorps Caribisch Nederland (BKCN) zichtbaar aanwezig zijn. Het Rode Kruis zal de ambulances ondersteunen.

De oefening wordt georganiseerd door Cuijpers Consultancy in opdracht van het openbaar lichaam Bonaire en Curoil. Ieder jaar organiseert het rampenteam van het OLB een grootschalige rampenoefening om bij een eventuele calamiteit goed voorbereid te zijn.

Deel dit artikel