Nieuws van Bonaire

Vliegen en parkeren bij Schiphol Airport

Wie op zoek is naar een zonnige en tropische vakantiebestemming kan eigenlijk niet om Bonaire heen. Het prachtige eiland staat al jarenlang bekend om zijn heerlijke witte zandstranden en kraakheldere blauwe wateren. 

Een vakantie naar Bonaire kan dan met recht wel gezien worden als een droomvakantie. Er komt natuurlijk wel, net als met ieder andere reis, een hoop geregel bij kijken. 

In dit artikel vertellen wij meer over de reis naar Bonaire, van het parkeren tot aan de vlucht. 

Vliegen vanaf Schiphol

Aangezien Bonaire op een ander werelddeel ligt en de Atlantische Oceaan tussen Nederland en Bonaire ligt is een vliegreis een vereiste. Vanuit Nederland kan je enkel via Schiphol vliegen. Wij vertellen je meer over de vlucht en eventuele alternatieve bestemmingen. 

Vlucht naar Bonaire

Een retourvlucht naar Bonaire is beschikbaar vanaf € 600 á € 700. De prijzen kunnen tijdens vakantie periodes echter al snel verdubbelen. Het is dus raadzaam buiten de drukke vakantieperiodes om te boeken. Bonaire staat erom bekend dat de zon het hele jaar door schijnt, je kan dus ook buiten de zomer om nog genieten van de zomerse temperaturen. 

De vlucht duurt ongeveer 12 tot 13 uur en je landt op de luchthaven van Bonaire. Vanuit de luchthaven ben je normaal gesproken als snel op je eindbestemming, het eiland is slechts 288 km² groot. Mocht je nog op zoek zijn naar accommodaties op Bonaire? Bekijk dan ons handige artikel voor meer informatie en inspiratie. 

Alternatieve bestemmingen

Bonaire is onderdeel van de A-B-C eilanden, bestaande uit Aruba, Bonaire en Curaçao. De eilanden hebben ieder zijn eigen charmes, maar staan alle drie vooral bekend als tropische paradijzen voor een heerlijke zomervakantie. 

Qua kosten en reistijd ben je bij een reis naar Aruba of Curaçao ongeveer hetzelfde kwijt als bij een reis naar Bonaire. Aan jou de keuze dus! 

Ook in het geval van Aruba en Curaçao kan je enkel via Schiphol vliegen. Via Eindhoven airport en Rotterdam airport worden deze vluchten helaas niet aangeboden. Mocht je naar het buitenland willen afwijken dan kan je bijvoorbeeld ook vertrekken vanaf Brussel airport of Düsseldorf airport. 

De parkeermogelijkheden bij Schiphol Airport

Indien je de vlucht hebt geboekt dan moet je ook nog gaan nadenken over de reis naar Schiphol. Je kan dit uiteraard doen met een taxi of het openbaar vervoer, een rit met de eigen auto blijft echter de meest comfortabele optie. 

In dit laatste geval moet je echter nog wel nadenken over een parkeerplaats. Wij zetten de mogelijkheden op een rijtje. 

Shuttle parkeren

Wanneer je op zoek bent naar de mogelijkheden voor het lang parkeren Schiphol, dan ben je met een shuttleservice vaak het meest voordelig uit. Je parkeert in dit geval je auto en wordt vervolgens naar de vertrekhal gebracht in een shuttlebusje. Bij terugkomst wordt je weer netjes opgehaald en teruggebracht naar het parkeerterrein. 

Controleer in dit geval altijd goed wat de openingstijden zijn van de parkeeraanbieder. De meeste parkings zijn 24/7 geopend, maar er zijn uitzondering. Ook is het verstandig te checken of je jouw autosleutels in moet leveren of zelf mag meenemen. Dit verschilt per parking en soms per locatie. 

Valet parkeren

Wanneer je met meer gemak en comfort wilt parkeren, dan is een valetservice een goede optie. In dit geval rij je direct naar de vertrekhal en hier ontmoet je een chauffeur van de gekozen parking. Deze chauffeur neemt je auto over en parkeert deze op het parkeerterrein. Eenmaal teruggekomen wordt je auto weer teruggebracht en zo stap je bij de luchthaven dus direct weer in. 

Parkeren op loopafstand

De meest vanzelfsprekende manier van parkeren is toch wel parkeren op loopafstand. De naam zegt het al; je parkeert je auto en gaat vervolgens te voet door naar de luchthaven. Deze manier van parkeren kan exclusief en inclusief reservering. Mocht je dus een last minute vakantie Bonaire hebben geboekt dan kan je altijd nog terecht bij een parkeerplaats op loopafstand. Houdt er rekening mee dat de tarieven hoger kunnen uitvallen. 

Handige tips

De kosten en mogelijkheden kunnen per periode enorm verschillen. Het is natuurlijk zonde om teveel te betalen, daarom zetten we nog een aantal handige tips op een rijtje. 

Vermijd drukke vakantieperiodes

De travel-branche staat in het teken van vraag en aanbod. Dit betekent dat de prijzen omhoog gaan zodra de vraag stijgt. Normaal gesproken is de vraag tijdens de zomermaanden of andere vakantie periodes het hoogst, en hierdoor dus ook de prijzen. 

Bonaire biedt het hele jaar door zon en temperaturen rond de 30 graden. Je kan dus gemakkelijk buiten de zomer een tripje boeken. Zo kan je de natte herfstmaanden of de koude wintermaanden voor een tijdje overslaan. 

Vergelijk zoveel mogelijk online

Je kan je gehele vakantie gemakkelijk online regelen. Het is wel verstandig de mogelijkheden te vergelijken via een vergelijker of wellicht verschillende websites. Wellicht vindt je elders toch goedkopere vliegtickets, accommodatie of een parkeerplaats. Maak gebruik van platformen zoals Skyscanner, Airbnb of Vliegen en Parkeren. 

Plan en regel zoveel mogelijk zelf

Je kan een all-in reis boeken waarbij een reisbureau de hele reis voor je regelt. Dit doen ze echter doorgaans tegen hoge prijzen. Hou jij de touwtjes graag zelf in handen? Boek dan enkel je vlucht, accommodatie en airport parking en ga voor de excursies en activiteiten zelf (online) op pad! 

Deel dit artikel

Rocargo