Nieuws van Bonaire

Bonaire gaat straatverlichting energiezuiniger maken

Op Curaçao zijn door Aqualectra al LED lampen geïnstalleerd | Foto Curacao.nu

KRALENDIJK- Het openbaar lichaam Bonaire (OLB) heeft het WEB de opdracht gegeven om de huidige straatverlichting te vervangen met slimme energiezuinige LED-lampen. 

De toepassing van slimme LED-lampen past binnen de duurzame en veiligheidsdoelen van het OLB. De installatie van de LED-lampen wordt uitgevoerd door lokale ondernemers. Zij worden hier speciaal voor getraind. 

Het OLB is verantwoordelijk voor het bieden van goede straatverlichting op Bonaire. LED-lampen zijn voordelig voor Bonaire en leveren een bijdrage aan de leefbaarheid op Bonaire. “Met deze lampen verhogen wij, door betere en slimme verlichting, de sociale veiligheid, verkeersveiligheid en de sfeer op straat”, zegt gedeputeerde Hennyson Thielman van infrastructuur. 

Pilot

Een pilot-project voor de vervanging van de lampen start nog deze maand in de volgende straten: Bulevar J.A. Abraham van Kaya International – Kaya Gilbert F Croes, Bulevar J.A. Abraham van Marriot Hotel – Caribbean Court, Kaya Charles E.B. Hellmund, Kaya Commerce, Kaya Encarnacion B. Sint Jago, Kaya Gilberto F Croes, Bulevar Gobernador N Debrot, Kaya Industria, Kaya International, Kaya Korona, Kaya Libertador Simon Bolivar, Kaya Nikiboko Noord, Kaya Nikiboko Zuid, Kaminda Nieuw-Amsterdam, Kaya Pueblo/Kaya Seminole, Bario Den Terra, Kaya Luis Pourier/Kaya Hubentud, Kaya Dawari, Bulevar Minguel A. Pourier, Kaya Hubtentud/Bario Puente afo, Bario Mamparia Kutu en Kaya Trupial.

Deel dit artikel