Nieuws van Bonaire

Politie Bonaire gaat strenger controleren op foutparkeerders in het centrum van Kralendijk

KRALENDIJK – Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) gaat strenger handhaven op foutparkeerders in het centrum van Kralendijk. Ook zal er gecontroleerd worden op het gebruik van de parkeervakken voor laden en lossen.

Na de recente renovatie van de Kaya Grandi zijn er nieuwe verkeersborden geplaatst. Vanaf Tourism Corporation Bonaire tot na Digicel is het niet meer toegestaan om te parkeren buiten de aangewezen parkeervakken in deze straat. Na Digicel mag alleen aan de linkerkant van de weg geparkeerd worden. Ook de ruimte tussen de betonnen ballen mag niet gebruikt worden om te parkeren.

Daarnaast wijst KPCN erop dat in een aantal omliggende straten, waaronder de Kaya Almirante Pedro Luis Brion en Kaya Prinses Marie, verkeersborden staan met een parkeerverbod. De politie zal hier ook op handhaven.

De parkeervakken met een ‘laden en lossen’ bord, waar je voor korte tijd mag parkeren, zijn uitsluitend bedoeld om goederen weg te brengen en op te halen. Ze zijn dus niet bestemd voor vrij parkeren. Moet je gebruik maken van deze parkeervakken om iets op te halen of weg te brengen? Blijf dan te allen tijde in de omgeving van het voertuig.

Bij het niet naleven van de verkeersborden kan je opgeroepen worden om jouw voertuig te verwijderen. Je kan een boete krijgen van maximaal $85 en je voertuig kan worden weggesleept met een sleepwagen. Ook deze kosten zijn voor eigen rekening.

Deel dit artikel