Nieuws van Bonaire

Eugene Rhuggenaath wordt voorzitter Raad van Toezicht Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland

KRALENDIJK – Eugene Rhuggenaath is door De Nederlandsche Bank beoordeeld en goedgekeurd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Pensioenfonds Caribisch Nederland. De Centrale Bank in Amsterdam heeft bevestigd dat Rhuggenaath voldoet aan alle eisen op het gebied van geschiktheid en betrouwbaarheid voor deze prominente positie.

Het bestuur van PCN maakte afgelopen weken al uitgebreid kennis met Rhuggenaath en is ingenomen met zijn benoeming. “Wij hebben met Rhuggenaath een RvT voorzitter met veel kennis en kunde, die onze eilanden ook goed kent” aldus PCN-voorzitter Harald Linkels, die zich enthousiast toont over de benoeming.

Naast Rhuggenaath bestaat de Raad van Toezicht nu uit voormalig BZK-ambtenaar Kees Maas en oud-gezaghebber van Bonaire, Herbert Domacassé.

De benoeming van Rhuggenaath als voorzitter van de Raad van Toezicht van PCN is een belangrijke stap voor de stichting, die zich inzet voor de belangen van pensioengerechtigden op de eilanden van Caribisch Nederland.

Zorgvuldig

De beslissing van De Nederlandsche Bank volgt na een zorgvuldige beoordeling, waarbij diverse informatiebronnen werden geraadpleegd, waaronder informatie verstrekt door Rhuggenaath zelf, toezichtinformatie en openbare informatie. Er werd tevens rekening gehouden met de functie die Rhuggenaath zal vervullen, de aard en omvang van PCN, en de samenstelling en het functioneren van de raad.

De Nederlandsche Bank benadrukt dat geschiktheid een voortdurende eis is en dat er een nieuwe beoordeling kan plaatsvinden indien er redelijke aanleiding is. 

Daarnaast dient elke nieuwe of veranderde informatie die van invloed kan zijn op de betrouwbaarheid van Rhuggenaath, onmiddellijk en zonder uitstel gemeld te worden bij De Bank. Dergelijke wijzigingen kunnen aanleiding geven tot een heroverweging van de betrouwbaarheid.

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo