Nieuws van Bonaire

600 kilo cocaïne onderschept op Bonaire

KRALENDIJK – Naar aanleiding van ons eerdere bericht zijn er nu nieuwe details bekend over de recente drugsvangst op Bonaire. Het verdachte vaartuig werd opgemerkt door het Maritiem Operatie Centrum (MOC), waarna onmiddellijk actie werd ondernomen. Om de situatie aan te pakken, werden Zr.Ms. Groningen en het Dash-8 vliegtuig van de Kustwacht ingezet om het vaartuig te onderscheppen.

Tijdens de achtervolging gooiden de verdachten pakketten overboord. Uiteindelijk werden de motoren van de boot uitgeschakeld na stopsignalen en waarschuwingsschoten.

Samen met de Dash-8 werden vele pakketten uit het water gehaald. De vijf verdachten, vier Venezolanen en een Colombiaan, zijn gearresteerd. Ze zijn samen met de pakketten overgedragen aan het Korps Politie Caribisch Nederland op Bonaire. De in beslag genomen drugs zijn direct vernietigd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo