Nieuws van Bonaire

Botika Korona gaat verhuizen, cliënten tijdelijk naar apotheek in Playa

KRALENDIJK – Botika Korona krijgt een nieuw pand aan de Kaya Korona omdat de apotheek het huidige pand moet verlaten. Cliënten van de apotheek kunnen in tussentijd terecht bij Botika Playa. Het streven is om de dienstverlening van Botika Korona vanaf half juli tijdelijk te verhuizen.

Om de cliënten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen, gaan de medewerkers van de
apotheken Korona, Rincon en Playa nog intensiever samenwerken. Om alle cliënten van Botika Korona op te kunnen vangen zullen er in de apotheek in Playa meer balies geopend worden en de openingstijden verruimd worden. Ook zal er bij Botika Playa extra parkeergelegenheid beschikbaar komen.

Rocargo

Voor de groep cliënten die extra kwetsbaar is zal er thuisbezorging worden ingevoerd. Het gaat dan alleen om herhaalrecepten. Daarnaast kunnen huisartsen binnenkort recepten direct digitaal naar de apotheken sturen, zodat een papieren recept overbodig wordt. Dit bespaart de cliënten een gang naar de apotheek om een recept af te geven. De apotheekmedewerkers hebben zo meer tijd om het recept te verwerken.

De nog nieuw te bouwen Botika Korona zal aan de Kaya Korona komen. Het Openbaar Lichaam Bonaire heeft hiervoor een stuk erfpachtgrond beschikbaar gesteld. Wanneer de nieuwe apotheek open gaat is nog niet bekend gemaakt.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo