Nieuws van Bonaire

Piskabon erg bezorgd over in brand gestoken vissersboot op Bonaire

Foto - Live99FM

KRALENDIJK –  Visserijcoöperatie Piskabon is erg geschrokken en verontwaardigd door het incident met de vissersboot Corker B-396, van visser Jan Hendrik Emerencia. De boot werd afgelopen weekend uitgebrand teruggevonden.

“Zoals bekend is deze boot volledig vernield afgelopen zondag. De coöperatie veroordeelt dergelijke daden tegen de visserijsector. Daden als deze hebben niet alleen een impact op de vissers, maar op de hele gemeenschap. Het gaat om de wijze waarmee beroepsvissers hun brood verdienen”, schrijft Piskabon-voorzitter Ernest De Lannoy op dinsdagavond in een persverklaring.

Persconferentie

Voor woensdagochtend heeft Piskabon een persconferentie bijeengeroepen om informatie te geven over het incident en de stappen die de coöperatie van plan is te gaan nemen. Ondertussen heeft Piskabon al contact gehad met het Openbaar Ministerie.

“Wij tolereren daden als deze tegen onze leden niet en zullen alle mogelijke actie ondernemen die in ons vermogen ligt”, aldus De Lannoy. 

Deel dit artikel