Gezondheidszorg

Zorgmedewerkers op Bonaire behalen certificaat voor de Veder Methode

De geslaagden met hun certificaat, samen met Westra en de bestuursleden van Fundashon Alzheimer Bonaire.

KRALENDIJK – Tien zorgmedewerkers uit vijf zorginstellingen op Bonaire zijn afgelopen vrijdagavond gecertificeerd in de Veder Methode. De training, die op 17 mei jl. begon onder leiding van Maria Reina Westra, directeur van Theater Veder Nederland, vond plaats bij Captain Don’s Habitat. Dit meldt Fundashon Alzheimer Bonaire.

Het traject, bestaande uit vier trainingen en vier coachingsessies, is een samenwerking tussen Fundashon Alzheimer Bonaire en Theater Veder. De organisaties zijn tevreden met het resultaat. Een van de deelnemers beschrijft de ervaring als “goed, duidelijk, leerzaam en interessant”.

Rocargo

De Fundashon hoopt dat de getrainde zorgmedewerkers nu in staat zijn om hoogwaardige zorg te bieden en de levenskwaliteit van de zorgontvangers op Bonaire te verbeteren. Deze cursus is vernieuwend voor het eiland en brengt het totaal aantal Veder gecertificeerde zorgmedewerkers op 16.

Met de realisatie van dit project hoopt het bestuur van Fundashon Alzheimer Bonaire bij te dragen aan een betere zorg voor mensen met dementie. Ze benadrukt haar dank aan de bedrijven Black Durgon Inn, Captain Don’s Habitat, Rum Runners, FuHiKuBo en Everts Carrental, zonder wiens steun het project niet haalbaar was.

Deel dit artikel