Nieuws van Bonaire

SKAL heeft jaarlijkse activiteit vuur springen georganiseerd

Foto ABC Online Media

KRALENDIJK – Op zaterdag 17 juni heeft de Afdeling Cultuur, Kunst, Literatuur (SKAL) haar jaarlijkse evenement genaamd ‘E Chispa di Wan ku Pedu georganiseerd. Gezaghebber Nolly Oleana en Papi Cicilia hebben toespraken gehouden, voordat het ‘vuur springen’ begon.

Papi Cicilia heeft wat over het verleden uitgelegd en de reden voor het feest van San Juan en San Pedro.

Rocargo

Dit jaar ging SKAL door met de nieuwe traditie binnen de viering van Wan ku Pedu, door een fakkel uit te reiken aan twee personen die betrokken zijn bij het zingen en spelen van San Juan en San Pedro-liederen in de wijk Nikiboko. Het gaat om Herbert Cicilia en Alexander ‘Chano’ Soleana.

Traditionele viering

Gezaghebber Oleana heeft de fakkels overhandigd aan de genoemde personen. Vervolgens staken de gezaghebber en SKAL-hoofd Papito Thomas drie fakkels aan voor het vuurspringen. Het doel van de activiteit Chispa di Wan ku Pedu is het publiek op te warmen voor de aankomende traditionele vieringen van San Juan en San Pedro.

Deel dit artikel