Nieuws van Bonaire

Meer basisscholen tekenen samenwerkingsovereenkomst met Cultuureducatie met Kwaliteit

KRALENDIJK – De Art Culture Education Foundation heeft via een persbericht bekendgemaakt dat nu ook andere basisscholen op het eiland de samenwerking zijn aangegaan met Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK).

Kolegio Kristu Bon Wardador, Kolegio Streanan Briante, Kolegio Rayonan di Solo, Basisschool Het Koraal, Basisschool Aquamarine en Basisschool de Pelikaan zijn nu allemaal betrokken bij dit project, waar ze samenwerken om kunst en cultuur structureel aan te bieden in het komende schooljaar.

CMK werkt actief aan de uitbreiding van de Culturele Map, waar cultuuraanbieders zich kunnen aanmelden om hun aanbod beschikbaar te stellen aan de scholen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de stuurgroep van CMK, onder leiding van de directeur van de ACE Foundation, de heer Segni Bernardina, de interne cultureel coördinatoren (ICC’ers) van elke school en de cultuuraanbieders zelf.

Verschillende cultuuraanbieders hebben zich al aangemeld voor het project en werken momenteel hard aan hun lesplannen, die binnenkort door CMK goedgekeurd moeten worden. Zodra dit proces is afgerond, worden ze opgenomen in de culturele kaart en zijn ze klaar om les te geven.

Het project staat nog in de kinderschoenen en vereist begeleiding naarmate het groeit. “We zullen coaches en scholen alle ondersteuning bieden die ze nodig hebben tijdens dit traject, en elke twee maanden zullen we samenkomen om de voortgang van het project te evalueren”, benadrukt de heer Bernardina.

Binnenkort zal de website “mapa kultural” worden gelanceerd, waarop scholen de cultuuraanbieders kunnen vinden. Daar kunnen ze straks een breed scala aan activiteiten ontdekken, zoals danslessen, kooklessen, acteren, instrumenten bespelen en nog veel meer. Dit platform maakt het eenvoudig om scholen te verbinden met cultuuraanbieders. Het platform staat open voor iedereen, inclusief stichtingen en organisaties die er gebruik van willen maken.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo