Nieuws van Bonaire

Spannende jeugdwaterpolo-uitwisseling tussen ORCA Curaçao en Bonaire Barracuda’s

WILLEMSTAD – Afgelopen weekend vond een opwindende jeugdwaterpolo-uitwisseling plaats tussen ORCA en de Bonaire Barracuda’s. Deze sportieve uitwisseling biedt de jeugdteams de mogelijkheid om tegen elkaar te spelen en van elkaar te leren.

De wedstrijden werden gespeeld door twee ORCA-teams bestaande uit beginnende spelers afkomstig uit het schoolwaterpolo-programma 2021-2022, evenals jongensteams onder 14, onder 16 en onder 19 jaar. 

Daarnaast nam een gemengd meisjesteam van Barracuda’s/ORCA deel aan de uitwisseling. De Bonaire Barracuda’s reisden met 37 spelers af naar Curaçao en stonden tegenover drie ORCA-teams. Elk team speelde vier wedstrijden verspreid over het weekend.

Bij de leeftijdsgroepen onder 14 en onder 19 jaar wisten de Barracuda’s maar liefst drie van de vier wedstrijden te winnen. Bij de onder 16 leeftijdsgroep werd er tweemaal gewonnen door de Barracuda’s en eindigden de overige twee wedstrijden in een gelijkspel met een score van 8-8.

De ORCA-jeugd staat nu voor een intense trainingsperiode. Deze week krijgt Vernon Toré, de trainer van ORCA, opnieuw assistentie van drie topwaterpolospelers die eerder hebben gespeeld voor het Nederlands waterpoloteam. Samen zullen ze tactische en technische vaardigheden doornemen en de spelers verder ontwikkelen.

Deel dit artikel