Nieuws van Bonaire

WEB Bonaire heeft last van warm weer en waarschuwt voor hoger verbruik

KRALENDIJK – Volgens WEB N.V. zorgen de extreme temperaturen die het eiland momenteel ervaart voor een hoge vraag naar zowel water als elektriciteit. Dit plaatst het nutsbedrijf, dat ook voor enkele operationele uitdagingen staat.

WEB geeft aan dat op dit moment batterijen en delen van de windproductie buiten werking zijn gesteld, omdat gewerkt wordt aan een hogere productiecapaciteit. 

“De stroomonderbrekingen op maandag 5 juni waren mede hierdoor nodig, maar de situatie werd verergerd door afzonderlijke onderbrekingen in het servicegebied van Lagun en omstreken”, aldus de woordvoerder van het energiebedrijf. 

WEB wijst er op dat wordt verwacht dat hoge temperaturen aanhouden. Het energiebedrijf geeft daarom tips om het energieverbruik toch binnen de perken te houden. Zo wordt aangeraden om het verschil in temperatuur binnen en buiten te beperken tot een verschil van maximaal 10 graden bij gebruik van een airco. Dit voorkomt dat de compressor van het apparaat te hard moet werken. 

Water geven

Ook geeft WEB het advies om planten ’s avonds water te geven, zodat de planten het vocht beter vast kunnen houden en het minder snel verdampt. Volgens de water- en stroomproducent helpen de maatregelen ook onaangename verrassingen aan het eind van de maand te voorkomen, als consumenten hun nieuwe rekening ontvangen. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo