Nieuws van Bonaire

WEB ‘schakelt’ om grotere stroomuitval Bonaire te voorkomen

KRALENDIJK – Het Water en Energiebedrijf Bonaire (WEB) zegt op maandag preventieve maatregelen te hebben moeten nemen, om een grotere stroomuitval te voorkomen.

Door het zeer warme weer werd de vraag naar stroom zo groot, dat het energiebedrijf zich genoodzaakt zag bepaalde wijken van het stroomnet af te schakelen om zo een mogelijk grotere of ernstiger stroomuitval te vermijden. 

De onderbreking vond onder meer plaats Nieuw Amsterdam, Tanki Matrimonio, Amboina, Lagun en een deel van de wijk Mexico.

Hoewel het de laatste jaren niet vaak meer voorkomt, is het zogenaamde ‘schakelen’, waarbij steeds een ander deel van het eiland zonder stroom komt te zitten, niet ongebruikelijk op momenten dat de vraag naar stroom groter is dan het aanbod. 

Noodmaatregel

Hoewel het WEB wel zelf communiceerde over de noodmaatregel heeft het bedrijf nog niet laten weten of er dinsdag dezelfde maatregelen dreigen en welke wijken hierbij van het net gekoppeld zullen worden. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo