Nieuws van Bonaire

Gedeputeerde Thielman tekent overeenkomst ter stimulering agrarische sector

Vertegenwoordigers van de zes eilanden hebben allen hun handtekening gezet onder de overeenkomst. Foto: OLB

KRALENDIJK – Gedeputeerde Hennyson Thielman heeft een intentieovereenkomst getekend met de overige Nederlandse eilanden in het Caribisch gebied om samen de landbouw te stimuleren.  De samenwerking moet leiden tot het samenwerken met landbouworganisaties en het uitwisselen van informatie.  

“Wij moeten gaan zorgen voor meer productie van ons eigen voedsel op onze eilanden”, aldus Thielman in zijn toespraak tijdens zijn bezoek aan Aruba in het kader van de landbouwconferentie Dutch Caribbean Agriculture Visioning Process Conference. 

Rocargo

Niet vanzelf

Thielman merkte ook op dat de ontwikkeling van de agrarische sector zeker niet vanzelf gaat. “Landen die de laatste jaren een ontwikkeling hebben doorgemaakt op landbouwgebied, zijn daarin geslaagd omdat hun regering veel geld heeft geïnvesteerd om deze sector te stimuleren. Onze landbouwafdelingen moeten als kenniscentra optreden om alle boeren te ondersteunen. Wij moeten agrariërs faciliteren en ondersteunen zodat hij zich beter kan ontwikkelen”.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo