Nieuws van Bonaire

WINAIR kijkt reikhalzend uit naar levering eerste ATR-42 vliegtuig

Het eerste vliegtuig van WINAIR in de hangaar in het Colombiaanse Medellin. Foto: WINAIR.

PHILIPSBURG- De op Sint-Maarten gevestigde luchtvaartmaatschappij WINAIR kijkt reikhalzend uit naar de aankomst op het eiland van haar eerste ATR-42 vliegtuig. 

Het eerste van twee vliegtuigen, dat inmiddels een flinke onderhoudsbeurt onderging, is al gespoten in de kleuren van WINAIR en staat op het punt naar Sint-Maarten te worden overgevlogen. 

Directeur Michael Cleaver van WINAIR, zegt in gesprek met Bonaire.nu dat het vliegtuig na voltooiing van het certificeringsproces voornamelijk zal worden ingezet voor vluchten naar de ABC-eilanden en Haïti. Ondanks diverse uitdagingen en vertragingen in de  nasleep van de COVID-19-pandemie -waaronder een vertraagde levering van benodigde onderdelen uit zowel Europa als de Verenigde Staten- toont Cleaver zich optimistisch. 

“Ik verwacht dat WINAIR begin juli 2023 in staat zal zijn om te starten met inkomsten genererende vluchten”, aldus de luchtvaartman. Ter voorbereiding van de toevoeging van het nieuwe type vliegtuig aan de bestaande vloot van DHC-6 ‘Twinotter’ vliegtuigen, volgde het personeel van WINAIR al de nodige opleiding en training. 

Loyaliteitsprogramma

De aankomst van de nieuwe e beduidend grotere vliegtuigen is niet de enige nieuws bij de carrier. Naast de uitbreiding van de vloot is de Bovenwindse luchtvaartmaatschappij onlangs ook partner geworden van het Flying Blue-programma van AirFrance/KLM. 

Door die samenwerking kunnen passagiers op WINAIR vluchten binnenkort Flying Blue verdienen en besteden. 

Deel dit artikel