Nieuws van Bonaire

Politie Bonaire waarschuwt voor whatsapp hackers

KRALENDIJK – De afdeling Cybercrime van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) slaat alarm over een toenemend aantal gevallen van gehackte WhatsApp accounts op Bonaire. Inwoners worden dringend geadviseerd om hun accounts extra te beveiligen.

Onderzoek door de politie heeft aangetoond dat hackers niet alleen WhatsApp accounts overnemen, maar ook toegang krijgen tot de voicemail inbox van slachtoffers. Via deze inbox kunnen zij verdere controle over het WhatsApp account verkrijgen.

Het Korps Politie Caribisch Nederland adviseert de inwoners daarom nadrukkelijk om de twee-stap verificatie voor WhatsApp in te schakelen. Hierdoor wordt het voor kwaadwillenden aanzienlijk lastiger om controle over het account te verkrijgen.

Deze extra beveiligingslaag kan worden ingesteld door in de instellingen van de WhatsApp-app naar het account te navigeren, daar ’twee-stap verificatie’ te kiezen en de instructies te volgen. Een stap-voor-stap uitleg is ook te vinden op de website Veilig Internetten hier.

Daarnaast wordt aangeraden om een pincode voor de voicemail box in te stellen, om te voorkomen dat deze overgenomen kan worden. De manier waarop dit moet worden gedaan, is afhankelijk van de aanbieder. Neem bij twijfel contact op met de desbetreffende aanbieder.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo