Nieuws van Bonaire

Tourism Corporation tekent overeenkomst met Hòfi Kultural

Hòfi Kultural tijdens hun optreden onder de muziekkoepel in het Wilhelminapark. Foto: TCB

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire (TCB) heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met de met muzikanten van Hòfi Kultural. Het doel is om traditionele lokale muziek naar het Wilhelminapark te brengen waar inwoners en bezoekers van kunnen genieten.

Eerder deze maand heeft Hòfi Kultural toehoorders in het park betoverd met een levendige uitvoering van traditionele muziek in het Wilhelminapark. Ongeveer 30 leden van deze getalenteerde groep muzikanten lieten horen hoe zij instrumenten als de kuarta, wiri, tambú, maraka, tamboerijn en raspa beheersen.

Wat de optredens van Hòfi Kultural bijzonder maakt, is de leeftijdscategorie van de muzikanten, variërend van 60 tot 85 jaar oud. Hun jeugdige enthousiasme voor muziek en het plezier dat dit andere mensen kan geven werkt aanstekelijk

De TCB is blij met de nieuwe samenwerking met Hòfi Kultural. Hiermee wordt  voor hun onschatbare samenwerking bij het onder de aandacht brengen van het muzikale erfgoed van het eiland en het bevorderen van een diep gevoel van trots en verbondenheid met onze tradities.

Wekelijks

De volgende gelegenheid om de klanken van de muzikanten van Hòfi Kultural te ervaren is op 21 juni tijdens het bezoek van het cruiseschip Carnival Celebration. Het uiteindelijke doel van TCB is om lokale artiesten de mogelijkheid te bieden om onze lokale ritmes met de wereld te delen en op den duur wekelijks lokale muziek naar onze binnenstad te brengen.

Deel dit artikel