Nieuws van Bonaire

Staking SLM personeel leidt tot chaos op luchthaven van Suriname

De actie leidde op vrijdag tot veel ongemak voor passagiers. Foto: Dagblad Suriname

ZANDERIJ- Een staking van de bond welk het personeel van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vertegenwoordigt, leidde op vrijdag tot een enorme chaos op de Johan Adolf Pengel luchthaven van Paramaribo. 

Door de staking van het personeel, dat ook verantwoordelijk is voor de afhandeling op de luchthaven van andere maatschappijen, leidde tot aanzienlijke vertragingen en ook enkele annuleringen. Onder meer de SLM zelf en de KLM hadden flink last van de actie. 

Luchtvaartmaatschappijen FlyAlways en COPA Airlines handelden hun eigen vluchten af en wisten zo de schade nog enigszins te beperken. 

Wisselkoers

Hoewel er meer onvrede leeft onder het personeel van de SLM, was de staking vooral te wijten aan de wisselkoers die de luchtvaartmaatschappij omzet bij het omwisselen van de koers van de Surinaamse Dollar (SRD) ten opzichte van de Amerikaanse dollar, als het gaat om de diverse vergoedingen. 

De SLM hanteert hiervoor een eenzijdig vastgestelde koers 23,50 SRS voor 1 US-dollar, terwijl die koers op de zwarte markt al bijna 40 SRD per US-dollar bedraagt. 

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo