Nieuws van Bonaire

Storing boven Venezuela zorgt voor hoge gevoelstemperatuur op Bonaire

KRALENDIJK – De afgelopen dagen heeft Bonaire te maken gehad met warm en drukkend weer. Dit komt doordat er een storing is boven Venezuela en Colombia waardoor er weinig wind is op Bonaire. Deze storing zal de komende dagen verzwakken en de weersomstandigheden weer zullen normaliseren.

Vandaag en morgen (24 en 25 april) zal het nog steeds erg warm zijn op Bonaire, met temperaturen die kunnen oplopen tot 32 graden Celsius. De gevoelstemperatuur zal echter iets lager zijn dan de afgelopen dagen door de wind die langzaam aantrekt. Verder blijft de kans op een lokale bui klein.

Tussen woensdag en vrijdag (26-28 april) zullen de temperaturen wat afnemen tot ongeveer 30 graden Celsius, maar de gevoelstemperatuur zal door de hogere luchtvochtigheid nog steeds hoog blijven. Een andere storing kan de regio passeren, waardoor de kans op een lokale bui toeneemt, maar de hoeveelheid neerslag zal waarschijnlijk beperkt zijn.

Tegen vrijdag en een deel van het weekend wordt er een nieuwe massa Saharastof over de regio en de ABC-eilanden geblazen. Temperaturen in het weekend (29 en 30 april) zullen naar verwachting geleidelijk iets oplopen tot rond de 32 graden Celsius.

Wil je op de hoogte blijven van het actuele weer op de ABC-eilanden, bezoek dan de Facebook-pagina van het Caribbean Weather Center.

Deel dit artikel