Nieuws van Bonaire

Delegatie MCB Bank bezoekt Sint-Eustatius

ORANJESTAD- Een delegatie van de Maduro & Curiëlsbank heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Sint-Eustatius, onder meer om daar te spreken over de uitdagingen sinds de enige bank op het eiland overging van de Windward Island Bank (WIB) op Sint-Maarten, naar de MCB Bonaire. 

Hoewel zowel WIB als MCB vallen onder dezelfde MCB groep, zijn rekeninghouders de afgelopen periode geconfronteerd met zowel praktische problemen als een nieuwe tariefstructuur.  De delegatie, onder leiding van MCB Directeur Leo Domacassé had een ontmoeting met gedeputeerden Arlene Spanner en Reuben Merkman. 

Scepsis

Door rekeninghouders zelf is met enige scepsis op het bezoek gereageerd. “Ze zouden beter met de klanten van de bank kunnen praten dan met het Bestuurscollege”, zegt een ondernemer op het eiland. Een andere inwoner van Sint-Eustatius spreekt de hoop uit dat de MCB Bank haar oor ook bij de burgers zelf te luisteren zal leggen, in plaats van alleen bij de gedeputeerden. 

Deel dit artikel