Nieuws van Bonaire

Kustwacht slaat samen met Marine weer behoorlijke slag in strijd tegen drugstransporten

De balen uit zee opgeviste drugs. Foto: Kustwacht Caribisch gebied

KRALENDIJK- Op dinsdag 1 heeft Zr.Ms. Holland, momenteel varende voor de Kustwacht Caribisch Gebied, een zogenoemde go-fast onderschept. 

De twee snelle onderscheppingsboten met aan boord het Nederlandse Fleet Marine Squadron van Zr.Ms. Holland zijn gelanceerd om het verdachte vaartuig te stoppen. Eenmaal langszij werd een stopteken gegeven en gaven de verdachten zich over.

Rocargo

Over boord

De verdachten hadden een deel van de contrabande over boord gezet, deze pakketten zijn vervolgens uit het water gevist. Het totaal gewicht van de pakketten komt op ongeveer 850 kilo cocaïne. De drie verdachten en de drugs zijn door Zr.Ms. Holland aan een patrouilleboot van de Kustwacht overgedragen waarna deze aan het Korps Politie Aruba zijn overhandigd. Inmiddels is de drugs vernietigd.

Deel dit artikel