Nieuws van Bonaire

Bonaire U14-team behaalt 3e plaats World Challenge Tournament in Madrid

KRALENDIJK – Een groep jonge voetballers uit Bonaire heeft deelgenomen aan de tweede editie van het World Challenge Tournament, dat van 2 tot 7 april plaatsvond op het trainingscomplex Real Madrid City in Valdebebas, Madrid.

In het toernooi, dat jaarlijks georganiseerd wordt door Fundashón Realmadrid, streden dertig spelers uit Aruba, Curaçao, Bonaire en Sint-Maarten tegen internationale teams. De spelers waren vorig jaar in het Clinic-programma uitgekozen als beste spelers.

Het Bonairiaanse U14 team heeft zeven wedstrijden gespeeld en 3 gewonnen. Het team nam het op tegen USA, Uruguay, Mexico, Brazilië, Canada en Turkije en behaalde uiteindelijk de derde plaats in de zilveren competitie. Mexico werd eerste. Met drie gewonnen en vier verloren wedstrijden was dit een onvergetelijke en leerzame ervaring voor de jonge spelers.

Het Antilles U12 team, met daarin 3 kinderen van Bonaire, heeft ook zeven wedstrijden gespeeld waarvan 2 gewonnen. Zij speelden tegen USA, Turkije, Spanje, Egypte, USA/Canada en nogmaals tegen Turkije. Deze jongens zijn vierde geworden in de zilveren competitie.

U12 Anilles team

De deelname van het team werd mogelijk gemaakt door INDEBON en Fundashon Wega di Number, en het Clinic-programma 2023 door Dive Friends Bonaire en Caribe Car Rental.

Daarnaast werd de ploeg officieel gepresenteerd tijdens het Clinic-programma voor deze zomer in het Alfredo Di Stefano Stadium, in aanwezigheid van voetballegende Iker Casillas.

Deze zomer vindt de Clinic plaats van 14 tot 18 augustus, waarbij 25 spelers zullen worden geselecteerd om in 2024 deel te nemen aan de derde editie van het toernooi.

Deel dit artikel