Geen categorie

Dit moet je meenemen op je vakantietrip naar Bonaire

Het is bijna zover! Je gaat op vakantie naar het prachtige Caribische eiland Bonaire. Maar voordat je op reis gaat, is het belangrijk dat je je goed voorbereid en de juiste spullen meeneemt. Zon, zee en strand wachten op je. Om optimaal te genieten van je vakantie, heb je een aantal dingen nodig. Hieronder zetten we de belangrijkste items op een rijtje.

Zonbescherming

Je gaat op vakantie naar een zonovergoten eiland waar de UV-index hoog is. De zon schijnt hier de hele dag waardoor het belangrijk is om zonbescherming mee te nemen. De krachtige zon kan ernstige schade aan je huid veroorzaken als je je er niet tegen beschermt. Door de juiste zonbescherming te gebruiken, bescherm je je huid tegen verbranding en, in het ergste geval, huidkanker. Draag zonnebrandcrème, een hoed en een zonnebril om je ervan te verzekeren dat je huid wordt beschermd tegen de sterke zonkracht.

Zonnebril

Op Bonaire is de zon heerlijk warm. Daarom is het belangrijk om goede zonnebrillen mee te nemen. Kies voor een stijlvolle zonnebril met goede UV-bescherming. Zo bescherm je je ogen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Je kan kiezen voor zonnebrillen met opdruk op pootjes om zo origineel voor de dag te komen.

Koeltas

Bonaire is een eiland met veel lekkere verse producten. Wellicht ben je van plan om onderweg een aantal van deze producten op een lokale markt of winkel te kopen. Door de hoge temperatuur op het eiland is het verstandig om een aantal bedrukte koeltassen mee te nemen. Zo blijft alles koel en vers. Zorg ook dat je goed gehydrateerd blijft. Vergeet daarom niet om een paar flessen water mee te nemen in je koeltas.

Zomerkleding

Op Bonaire is het altijd mooi weer, dus zorg dat er luchtige, comfortabele kleding in je koffer zit. Dunne stoffen zoals katoen en linnen zijn de beste opties, evenals lichte kleuren die de warmte afstoten. Sandalen, slippers of andere open schoenen kunnen ook worden gedragen. Bovendien heeft Bonaire voor sommige restaurants of hotels een formele kledingcode. Het is dus belangrijk om er rekening mee te houden dat je mogelijk een paar langere broeken en een paar nette schoenen moet meenemen. Vergeet natuurlijk niet je zwemkleding. Ga je in het regenseizoen? Dan kan je eventueel regenkleding meenemen.

Muggenspray

Iedereen die wel eens op Bonaire is geweest, weet waarom er muggenspray op het lijstje staat. Je zult zeker een keer een mug op je lichaam spotten. Muggen komen het hele jaar voor en komen na zonsondergang graag even langs. Bedek je huid goed en zorg dat je een muggenspray bij je hebt. Met een muggenspray wapen je je tegen muggen op het eiland.

Deel dit artikel