Politiek & Bestuur

UPB en MPB tekenen coalitieakkoord

De ondertekening van het nieuwe akkoord vond plaats op woensdagmiddag en werd in de avond bekend gemaakt. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- De Union Patriótiko Bonaire (UPB) en de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) hebben op woensdagmiddag het akkoord getekend om te komen tot een nieuwe coalitie die het eiland gaat besturen. 

In het nieuwe Bestuurscollege krijgt de UPB twee gedeputeerden en de MPB één. Hennyson Thielman blijft gedeputeerde, maar krijgt nu de portefeuille van Ruimte en Ontwikkeling. Gedeputeerde James Kroon krijgt Sociale Zaken terwijl nieuw UPB talent Jolinda Craane de verantwoordelijkheid krijgt voor Financiën en Economie. 

Opgetogen

De partijen leken opgetogen over de ondertekening. Diverse architecten van het nieuwe akkoord, waaronder voormalig UPB-leider Ramoncito Booi en voormalig MPB-leider Elvis Tjin Asjoe gaven aan blij te zijn met het bereikte akkoord. Na een relatief woelige tijd vinden de groene en blauwe partij dat het tijd is te gaan werken aan zaken die voor het eiland van belang zijn. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo