Geen categorie

De perfecte periode voor een reis naar Bonaire

Bonaire is één van de mooiste eilanden van de Caribische Zee en is onderdeel van de zogenaamde ABC-eilanden. Het eiland is vooral bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en prachtige natuur. Wanneer je besluit om naar Bonaire te reizen, is het belangrijk om te weten wanneer de beste periode is om te gaan en waar je allemaal rekening mee moet houden. In dit artikel bespreken we de beste periode om naar Bonaire te reizen en vertellen we je waar je op moet letten. Ook geven we je nog een aantal tips voor bezienswaardigheden die je absoluut moet hebben gezien.

Het klimaat

Om te bepalen wanneer de beste periode is om naar Bonaire te reizen, is het belangrijk om het klimaat van het eiland te kennen. Het klimaat op Bonaire is tropisch, met weinig regen gedurende het hele jaar. De gemiddelde temperatuur op het eiland ligt tussen de 26 en 29 graden Celsius. De watertemperatuur is het hele jaar rond de 27 graden Celsius. Bonaire heeft ook een droog seizoen en een nat seizoen. Het droge seizoen loopt van januari tot en met augustus, terwijl het natte seizoen loopt van september tot en met december. Tijdens het natte seizoen kan er meer regen vallen, maar het blijft nog steeds warm op het eiland. Wil je optimaal kunnen genieten van de zon, dan kan het verstandig zijn om voor een andere periode te kiezen. De hele dag op de beste matras in je  hotelkamer is een keer niet erg, maar wanneer dit de hele vakantie het geval is, ben je het snel zat, kunnen we je verzekeren.

De beste periode om naar Bonaire te reizen

De beste periode om naar Bonaire te reizen is tijdens het droge seizoen, van januari tot en met augustus. In deze periode zijn de temperaturen zeer aangenaam en is er relatief weinig neerslag. Het is dan ook de beste tijd om te genieten van de zon, het strand en het kristalheldere water. Het hoogseizoen is van december tot en met maart, dus als je liever minder drukte hebt, kun je beter in de maanden april tot en met augustus gaan. Uiteraard is het volledig aan jezelf om te bepalen welke periode je het liefst zelf er even tussenuit gaat. Wel is het handig om rekening te houden met de bepaalde seizoenen, mocht je willen genieten van het prachtige weer.

Wat te doen op Bonaire?

Naast het prachtige weer heeft Bonaire ook veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Het eiland heeft prachtige natuur, zoals het Washington Slagbaai National Park, de zoutpannen van Bonaire en het Gotomeer. Ook is het eiland een geweldige plek om te duiken en te snorkelen. De onderwaterwereld van Bonaire is namelijk spectaculair en er zijn veel mooie koraalriffen en vissen te zien. Andere populaire activiteiten zijn kitesurfen, windsurfen en zeilen. Het eiland heeft ook veel leuke restaurants en bars om te ontdekken. Het leuke aan de verschillende strandtenten, is dat je er heerlijk kunt relaxen op een strandbed met zachte matras. In combinatie met de heerlijke zeewind en een frisse cocktail waan je je in een waar paradijs.

Deel dit artikel