Nieuws van Bonaire

Speciaal welkom voor toeristen in aanloop naar Dia di Rincon

KRALENDIJK- De Tourism Corporation Bonaire (TCB) is van start gegaan met de cultuurmaand met de slogan “Na kaminda pa Dia di Rincon – Op weg naar de Dia di Rincon”. 

Om deze activiteit een speciaal tintje te geven heeft TCB een replica van de ‘Kas di Bara’ laten maken en deze op de luchthaven laten neerzetten. Een ‘Kas di Bara’ is een huis gemaakt van dunne takken, modder en klei, eventueel fijngestreken met koemest. Zo kunnen bezoekers een deel van onze cultuur zien en ook aanschouwen hoe de huizen van onze voorouders eruit zagen. Meleno ‘Pachi Pé’ Mercera heeft dit kunstwerk gebouwd. Samen met zijn echtgenote heeft Pachi Pé deze geweldige creatie in elkaar gezet.

Gedurende de hele maand april verwelkomt TCB alle passagiers op internationale vluchten, terwijl op de zaterdagen aankomende bezoekers van folkloristische muziek kunnen genieten.

Deel dit artikel