Nieuws van Bonaire

Elvis Tjin Asjoe wijt kwijtraken stemmen MPB deels aan opstelling Nina den Heyer

Tjin Asjoe verwijt Den Heyer, hier samen te zien met M21 leider Daisy Coffie, actief campagne te hebben gevoerd tegen de MPB. Foto: Nina den Heyer

KRALENDIJK- De voormalig leider van de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB), Elvis Tjin Asjoe, wijt het feit dat de partij ruwweg de helft van haar stemmen is kwijtgeraakt tijdens de verkiezingen van 15 maart jl. aan de opstelling van voormalig gedeputeerde Nina den Heyer. 

Niet alleen stelde Den Heyer zich niet langer verkiesbaar voor de MPB, maar volgens Tjin Asjoe heeft Den Heyer -ook al is het indirect- stevig campagne gevoerd tegen haar voormalige partij. Dat zegt de voormalig partijleider in gesprek met de ochtendkrant Extra. 

Het steekt Tjin Asjoe vooral dat Den Heyer op sommige momenten de stilte bewaarde, ook toen oppositiepartij PDB informatie verspreidde over huurverhogingen, waarvan Den Heyer zou weten dat deze niet klopte. Hetzelfde verwijt maakt Tjin Asjoe aan de voormalig medewerkster van Den Heyer, Gianni van den Heuvel die dit keer op de lijst van de PDB stond. 

Eigen boezem

Wat vooral opvalt aan de opmerkingen van Tjin Asjoe richting Den Heyer is dat de voormalig politiek leider op geen enkel moment de hand in eigen boezem steekt voor het pijnlijke verlies van zijn partij, maar dat vooral aan anderen toe lijkt te willen schrijven. 

Deel dit artikel