Nieuws van Bonaire

Agenten Bonaire starten hulpactie om nauwelijks bewoonbare krotten op te knappen

Vrijwilligers aan het werk aan een ernstig vervallen huis, net gelegen naast het riante hoofdkantoor van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland. Foto: Monalisa Domacassé

KRALENDIJK- Twee jonge politieagenten, Davidlee Winklaar en Raheem Janga zijn begonnen met een actie om welhaast onbewoonbare krotten op het eiland op te lappen en weer enigszins bewoonbaar te maken. 

De twee agenten merkten tijdens de uitvoering van hun werk op dat diverse woningen, soms ook gelegen aan de hoofdweg van Kralendijk, in een uitermate deplorabele staat verkeerden en de bewoners zelf geen geld hebben om een verbetering te bewerkstelligen. 

Hierop besloten de twee agenten in actie te komen en een project te starten om iets te doen aan de erbarmelijke woonsituatie van de betrokkenen. “Als we allemaal een handje helpen, dan lukt het om de situatie van deze mensen te verbeteren”, aldus de initiatiefnemers. 

Afgelopen weekeinde werd begonnen met een eerste huis, direct gelegen naast het gebouw van Zorg en Jeugd Caribisch Nederland (ZJCN). Na twee dagen hard werken, was er al sprake van een aanmerkelijk verschil. 

Hulp en donaties

Het project van de beide agenten heeft snel steun gekregen van diverse anderen op het eiland. Zo leverde vuilverwerker Selibon een grote container, haalde die tijdens het weekend op om te legen en bracht hem weer terug om een tweede keer te worden gevuld. Ook zijn er mensen, die door de actie van het tweetal aangemoedigd zijn om te helpen of met het werk, of met de donatie van materiaal. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo