Nieuws van Bonaire

Kustwacht vindt levenloos lichaam vermiste bootkapitein Sint-Maarten

Een Metal Shark van de kustwacht voor de kust van St. Maarten. Foto: Kustwacht Caribisch gebied

PHILIPSBURG – Afgelopen woensdag is een patrouilleteam van de Kustwacht uitgezonden na ontvangst van een melding van het Korps Politie Sint-Maarten dat de kapitein van het schip Joloca vermist was.

De kapitein van het schip dat aangemeerd ligt in Simpson Bay Lagoon, kwam niet opdagen voor een afspraak met zijn vrienden. Zijn vrienden gingen hierna naar hem op zoek en vonden zijn rubberboot tussen de rotsen bij het vliegveld.

Direct na de melding van de KPSM stuurde het Maritiem Operatiecentrum van de Kustwacht een Metal Shark naar het gebied waar de bijboot was gevonden om de man te zoeken. Na een tijdje zoeken hebben de Kustwachters de zoektocht gestaakt vanwege het slechte zicht na zonsondergang. Gisterochtend is een Metal Shark-crew naar de locatie gestuurd om de zoektocht naar de vermiste man voort te zetten.

Forensisch team

Tijdens de zoektocht vonden agenten van de Kustwacht het levenloze lichaam van de man in zee en brachten hem aan land. Rechercheurs van KPSM en het forensisch team waren aanwezig om foto’s te maken voor hun onderzoek.

Deel dit artikel