Nieuws van Bonaire

Democratische Partij grote winnaar verkiezingen Bonaire

PDB leider Clark Abraham stemde zelf in de wijk Rincon. Foto: ABC Online Media.

KRALENDIJK- De Partido Demokrátiko Bonaire (PDB) heeft de verkiezingen voor een nieuwe eilandsraad gewonnen. De trend van de uitslagen wees al vroeg op de avond op een overwinning van de rode partij. 

De Union Patriótriko Boneriano (UPB) komt op een goede tweede plaats, terwijl de Movementu di Pueblo Boneriano (MPB) de grootste averij opliep en de helft van de in 2019 behaalde vier zetels kwijtraakte. Op dit moment heeft de partij nog 3 zetels in de eilandsraad, doordat raadslid Daisy Coffie, nu M21, zich eerder al van de MPB afsplitste. 

Rocargo

Hoewel PDB in stemmen het allergrootste werd met 4004 stemmen, krijgt zij dankzij een restzetel voor de UPB, de groene partij, dezelfde drie zetels als de UPB. De MPB krijgt twee zetels en M21 één. De Un Union pa Pueblo en de Lijst Suzy Thodé grepen ver naast een zetel.  

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo