Nieuws van Bonaire

Politie pakt meerdere bestuurders op wegens rijden onder invloed

KRALENDIJK – Het aantal aanhoudingen voor het rijden onder invloed van alcohol lijkt toe te nemen op Bonaire. Ook afgelopen weekend zijn er weer diverse aanhoudingen verricht.

Zo werd op maandag 13 maart een man met initialen B.D.L.C.S. aangehouden wegens het rijden onder invloed na een aanrijding aan de Kaya J.N.E. Craane. De verdachte verklaarde dat hij de macht over het stuur verloor omdat hij aan de telefoon was en belandde op betonnen blokken langs de weg. Bij nadere controle bleek hij onder invloed van alcohol te zijn en werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal voor genoemde overtredingen.

Op zaterdag 11 maart werden twee mannen aangehouden op de Kaya Nikiboko Noord na een aanrijding waarbij ze slaags raakten. Bij nadere controle bleek dat beide mannen onder invloed van alcohol waren, waarvoor ze zijn aangehouden en naar het politiebureau zijn gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van een van de verdachten is per direct ingevorderd en de andere verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur.

Op vrijdag 10 maart werd een man met initialen A.G.G.C. aangehouden wegens het rijden onder invloed nadat hij de verkeerde richting opreed op de Kaya Grandi. Bij nadere controle bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn en werd hij aangehouden.

De politie van Bonaire waarschuwt bestuurders om met mate alcohol te nuttigen als ze deelnemen aan het verkeer om vervelende situaties voor zichzelf en anderen te voorkomen. Rijdt u toch onder invloed van alcohol, dan kunt u een geldboete, (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen krijgen, afhankelijk van de ernst van de situatie.

Deel dit artikel