Nieuws van Bonaire

Boeren kunnen goedkoper lenen door samenwerking OLB en Qredits

KRALENDIJK- Dankzij een samenwerking tussen het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) en de financieringsorganisatie Qredits kunnen lokale boeren voortaan goedkoper lening. 

De lening die verkregen wordt kan oplopen tot honderdduizend dollar tegen een bijzonder laag rentepercentage van 2 procent. De leningen moeten wel in maximaal 5 jaar worden terugbetaald. Er komen nog meer initiatieven aan om het werk van boeren te stimuleren. Zo wordt nagedacht over de oprichting van een Agri Business Academy.

Volgens gedeputeerde Hennyson Thielman van financiën, economie en toerisme is het belangrijk de landbouw te blijven stimuleren in het kader van de van het eiland, omdat het eiland daarmee minder afhankelijk wordt van import uit het buiteland. 

Ondersteuning

“Vaak hebben lokale boeren financiële ondersteuning nodig”, zegt Thielman. “Extra geld om het bedrijf sterker te maken, om nieuwe machines te kopen of te investeren. Nu het OLB deze goedkopere leningen mogelijk maakt, wordt voor vele lokale boeren een droom werkelijkheid”. Voor het aangaan van de samenwerking waren rentepercentages oplopend tot 10% niet ongebruikelijk in de sector. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo