Nieuws van Bonaire

PVV wil BTW van de boodschappen schrappen, ook in Caribisch Nederland

DEN HAAG – De PVV wil zowel in Nederland als op de eilanden Bonaire, Saba en Sint Eustatius een BTW nultarief invoeren voor voedingsmiddelen. De Wet betaalbare boodschappen vereist een wijziging van de Wet op de Omzetbelasting en de Belastingwet BES. Op de BES heet BTW: Algemene Bestedingsbelasting.

De initiatiefnemers willen de prijzen naar beneden brengen op alle voedingsmiddelen door de BTW op nul procent te zetten. “Waarom moet de overheid dik verdienen over de rug van mensen met honger, die hun boodschappen niet kunnen betalen?” Dat is volgens de PVV niet uit te leggen.

Door de BTW op boodschappen op nul procent te zetten, wordt alles in één klap negen procent goedkoper, zo redeneert de PVV. Op Bonaire is dat tarief zes procent en op Saba en Sint Eustatius drie procent.

Dit initiatiefvoorstel is inmiddels bij de Raad van State. Na ontvangst van het advies en de reactie daarop van de initiatiefnemers wordt het wetsvoorstel inhoudelijk behandeld in de Tweede Kamer.

Deze wet is bedoeld als tijdelijk instrument om de gevolgen van de hoge inflatie voor burgers zo veel mogelijk te dempen, en vervalt na de duur van twaalf maanden na inwerkingtreding.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo