Nieuws van Bonaire

Open dag bij Mariadal op Wereldnierdag

Dialyseverpleegkundigen Dijkhof en Hershal Trinidad gaven dinsdag toelichting over de Open Dag. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Op de World Kidney Day, ofwel Wereldnierdag, organiseert de dialyseafdeling van de Fundashon Mariadal (FMD) een open dag met informatie en tests rondom het probleem van een slechte nierfunctie. 

Dialyseverpleegkundigen Merychen Trenidad Dijkhoff en Hershal Henriette, beiden dialyseverpleegkundige, gaven op dinsdag uitleg over wat zoal op de open dag kan worden verwacht. De verpleegkundigen gaven aan dat dialyseren geen pretje. Daarom wordt er op de open dag ook veel voorlichting gegeven over preventie. 

Daarnaast kunnen mensen binnenlopen om zich onder andere te laten testen op de aanwezigheid van suikerziekte en hoge bloeddruk. Geïnteresseerden kunnen op 9 maart tussen half 9 en 11.30 in de ochtend binnenlopen voor informatie en een gratis test. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo