Nieuws van Bonaire

Gestrande TUI reizigers moeten nog een nachtje blijven op Bonaire en Curaçao

SCHIPHOL – De gestrande reizigers op Bonaire en Curaçao moeten nog een tweede nachtje blijven nadat hun reguliere vlucht dinsdag niet van Schiphol weg kon. De dreamliner had technische problemen, die niet meteen opgelost konden worden.

Reisorganisatie TUI heeft daarop een Boeing 777-200ER van het Portugese EuroAtlantic Airways gecharterd ter vervanging van de gestrande dreamliner. Dat toestel vertrok vanmiddag van Schiphol richting Curaçao en Bonaire.

Maar het vliegtuig kan niet meteen terugvliegen naar Nederland vanwege de verplichte rusttijd voor de bemanning, en de sluitingstijden van de luchthavens van Curaçao en Bonaire. Daarom moeten reizigers een dag langer wachten tot ze terug kunnen vliegen.

Volgens de TUI-woordvoerder zijn zowel op Schiphol als op Curaçao en Bonaire hotelovernachtingen voor de reizigers geregeld.

EuroAtlantic 777 Business Class
De luxe Business Class in de Boeing 777-200ER van EuroAtlantic Airways. Foto: EuroAtlantic Airways.

De ingehuurde Boeing 777, met registratie CS-TSX, vloog voordat het bij EuroAtlantic Airways in dienst kwam voor Alitalia, meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Het toestel heeft dan ook het interieur van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij aan boord, inclusief 30 Business Class-stoelen die volledig plat kunnen en 24 Premium Economy Class-stoelen met extra beenruimte. In Economy Class staan 239 stoelen.

1200
Deel dit artikel