Nieuws van Bonaire

Bonairianen schitteren in film Odyssée d’Amour

KRALENDIJK – Het Terramar Museum in Kralendijk zal op zaterdag 18 maart 2023 (19:00-20:45) de filmvoorstelling Odyssée d’Amour van regisseur Pim de la Parra presenteren. De toegang is gratis.

Het werk van de Surinaams-Nederlandse filmregisseur Pim de la Parra zal worden belicht tijdens de filmvoorstelling. Na vier jaar lang de eilanden te hebben verkend, heeft De la Parra gekozen voor Bonaire als filmlocatie vanwege de prachtige natuur en de geschikte locaties.

Deze filmvoorstelling maakt deel uit van het tweejarige programma ‘Bou di Awa‘ van het Wereld Natuur Fonds en Terramar Museum.

‘Odyssée d’Amour’ is de eerste bioscoopfilm die een hedendaagse leefgemeenschap toont op de Nederlandse Antillen, Bonaire. Het vertelt het verhaal van Paul Henks, een Nederlandse ingenieur die al vele jaren werkzaam is op Bonaire.

De film maakt gebruik van dialogen in het Engels, Nederlands en Papiaments en diverse rollen worden gespeeld door lokale Bonairianen, waaronder Adam Littman, Siso Thomas, Henk Deira, Eveline Prins, Valerie Wanga, Dorna van Rouveroy, Liliane de Geus en Helen Martina. Verder zijn er in de film Bonairiaanse volksliedjes te horen, gespeeld en gezongen door de groepen Tipico Boneriyano, Nos Kosecha en George Thode.

De film is voorzien van Nederlandse ondertiteling en geschikt voor kijkers van 18 jaar en ouder. Deze unieke kans om kennis te maken met het werk van deze regisseur en te genieten van een prachtige film mag u niet missen.

Deel dit artikel