Nieuws van Bonaire

Ontwerp voor Bachelor’s Beach bedreigt natuurlijke uitstraling

Bachelor’s Beach | Pòtret ABC Online Media

KRALENDIJK- De kandidate op de lijst van de PDB, Giannie van den Heuvel heeft op maandag haar gedachten kenbaar gemaakt als het gaat om de recente ontwikkelingen rondom Bachelor’s Beach.

“Het ontwerp is naar mijn mening veel te robuust met al het hierin verwerkte beton en klinkers, waardoor de natuurlijke uitstraling volledig verdwijnt. Een make-over zoals deze draagt totaal niet bij aan de authentieke “look” van Bonaire”, meent van der Heuvel.

Indien, naar mijn mening, de locatie structureel onderhouden wordt is dit meer dan genoeg. Ik vind dat ons Bonaire ons dushi Bonaire moet blijven en wij voorzichtig moeten zijn met deze buitenlandse ideeën en maatstaven. 

Niet tegen ontwikkeling

Van den Heuvel zegt ook nog eens nadrukkelijk niet tegen ontwikkeling te zijn in algemene zin. “Duidelijk wil ik zijn dat ik zeer zeker niet tegen de ontwikkeling ben van ons eiland, maar ik ben wel tégen ideeën die niet proportioneel zijn en niet passen bij onze natuur en cultuur. Net zo als ik zijn er vele anderen met mij tegen het plan om dit gebied op deze wijze aan te passen”, aldus Van den Heuvel. 

Blijven de leden van het huidige eilandsbestuur net doen alsof hun neus bloedt en gewoon doorgaan met de plannen zonder enige visie?

Rocargo
Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo