Advertentie

De Kamer van Koophandel organiseert een verkiezingsdebat op 6 maart 2023

Advertentie

De Kamer van Koophandel houdt op 6 maart een verkiezingsdebat met de lijsttrekkers naar aanleiding van de verkiezingen voor de eilandsraad van 15 maart aanstaande. Op basis van de uitslag van deze verkiezingen zal er een nieuwe coalitie en een coalitieakkoord worden gesloten die bepaalt welke richting wordt gekozen voor het eiland Bonaire. Daarmee zijn de verkiezingen aldus van groot belang voor de bevolking in het algemeen en ondernemers in het bijzonder. De Kamer van Koophandel organiseert daarom dit debat, zodat ondernemers zich een beter beeld kunnen vormen van de politieke partijen en hun keuzes.

In de aanloop naar het debat zal de Kamer van Koophandel via Facebook stellingen delen die voorgelegd gaan worden aan de lijsttrekkers tijdens het debat. Deze stellingen worden als keuze ook aan alle ondernemers op het eiland voorgelegd om als input te dienen voor het debat onder de lijsttrekkers. Via een stemming kunnen ondernemers aangeven wat zij belangrijk vinden voor de verdere ontwikkeling van de economie van Bonaire. De Kamer verzoekt alle ondernemers om actief mee te doen door hun voorkeursstellingen aan te geven. 

Het Centrum voor Ondernemerschap dat is gehuisvest bij de Kamer van Koophandel (Kaya Amsterdam 23) heeft een opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontvangen om het ondernemersnetwerk op Bonaire verder te verstevigen. Dit debat is één van de eerste activiteiten die erop gericht is om dit netwerk op te bouwen.

Het debat wordt onder andere georganiseerd om de ondernemers te wijzen op het belang van de verkiezingen voor de economie van het eiland en tevens om de band tussen ondernemers en de politiek te versterken.

Het debat zal zowel op de televisie als via facebook in de media worden uitgezonden. Wanneer u aanwezig wilt zijn bij het debat op 6 maart (in de avond bij het Courtyard by Marriott Bonaire Dive Resort) dan kunt u een email sturen naar bis@kvkbonaire.com

Deel dit artikel