Nieuws van Bonaire

OLB: Gebruik oordopjes tegen luide Carnavalsmuziek 

Oordopjes kunnen het risico op gehoorbeschadiging belangrijk verminderen. Foto: OLB

KRALENDIJK – De afdeling Publieke Gezondheid (PB) van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) wijst op het risico dat keiharde carnavalsmuziek kan leiden tot een blijvende gehoorbeschadiging.

Om dat te vorkomen raad de afdeling aan om oordopjes in te doen. Deze worden tijdens de optochten gratis uitgedeeld door de Fundashon Klave samen met onder andere Skol Amplio Papa Cornes, de Zorg en Welzijn Groep en medewerkers van stichting AKSESO.

Beschermingscampagne

De gratis oordopjes zijn onderdeel van een brede gezondheidsbeschermingscampagne. In het kader hiervan roept de afdeling op deze carnaval verantwoord gebruik te maken van middelen zoals alcohol, drugs en tabak, voldoende water te drinken, gezond te eten en jezelf te beschermen tegen de felle zon.

Deel dit artikel