Nieuws van Bonaire

Bevolkingsonderzoek CN onderzocht al 123 vrouwen Saba op baarmoederhalskanker

THE BOTTOM- In het kader van het Bevolkingsonderzoek Caribisch Nederland zijn tot nu toe honderddrieëntwintig vrouwen op Saba gescreend op de aanwezigheid van baarmoederhalskanker.

Dinsdag was het precies 1 jaar geleden dat het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker op Saba van start ging. Er zijn tot nu toe vier screeningsrondes uitgevoerd. De volgende screeningsronde staat gepland voor de maand juni. 

Het bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker is een belangrijk bevolkingsonderzoek om bij te dragen aan de vroege opsporing van baarmoederhalskanker en aandoeningen die kunnen leiden tot baarmoederhalskanker. Dankzij dit programma krijgen alle vrouwen op Saba van 30-60 jaar de kans om aan dit bevolkingsonderzoek deel te nemen waar testen, diagnostiek en behandeling zijn ingebed in een systematisch en gecontroleerd proces.

Borstkankerscreening

Met het oog op de toekomst zijn het RIVM en Saba Cares Foundation van plan om binnenkort te starten met screening op borstkanker. Momenteel werken beide organisaties aan een implementatieplan.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo