Nieuws van Bonaire

Koning vraagt honderd gasten om zich te melden voor lunch tien jaar Koningschap

Archieffoto Uitblinkerslunch in 2020

DEN HAAG – In een videoboodschap roept de koning op om inwoners van het Koninkrijk der Nederlanden voor een ‘10Maal’-lunch voor te dragen. Willem-Alexander en Máxima willen graag honderd gasten ontvangen die in de ogen van anderen een tien verdienen vanwege hun bijzondere betekenis voor hun omgeving.

De lunch is ter gelegenheid van zijn tienjarig koningschap en is gepland op woensdag 26 april in de Oranjezaal op Paleis Huis ten Bosch.

Koning Willem-Alexander: “De afgelopen tien jaar heb ik heel veel mensen ontmoet die zich fantastisch inzetten voor anderen, voor de buurt of het algemeen belang. Voor hun inzet voor Nederland wil ik die mensen bedanken. Eind april hoop ik tien jaar uw koning te zijn. Ik wil dan graag trakteren op een feestelijke lunch. Voor mensen die een tien verdienen vanwege hun inzet voor anderen. Kent u zo iemand? Dan wil ik diegene graag ontmoeten.”

Iemand voordragen kan tot en met maandag 20 februari via de website www.10maal.nl. De Dienst van het Koninklijk Huis maakt – na een gewogen loting onder toezicht van een notaris – een keuze uit de inzendingen op basis van de ingestuurde motivaties. De honderd genodigden krijgen uiterlijk begin april bericht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo