Nieuws van Bonaire

Bijna tien procent van bestuurders had teveel alcohol gedronken tijdens politiecontrole

KRALENDIJK – Afgelopen vrijdag werden er door Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) 62 bestuurders gecontroleerd op alcoholconsumptie. Van hen hadden zes personen teveel alcohol genuttigd en zij werden daarom aangehouden. Hierbij werd één rijbewijs in beslag genomen.

De twee uur durende alcoholcontroles vond plaats op de Kaya Korona, Kaya Gobernador N. Debrot en Hanchi Amboina. De bestuurders moesten tijdens de controle een blaastest ondergaan.

Rocargo

KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen wanneer je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je gevaarlijke situaties voor jezelf en voor anderen. Wanneer je rijdt onder invloed van alcohol krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van de rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo