Nieuws van Bonaire

Benefietdiner voor Zarpin levert voldoende op voor medische reis naar Italië

KRALENDIJK – Afgelopen vrijdag werd het benefietdiner voor lokale visboer Zarzinio van Zarpin georganiseerd om geld in te zamelen voor zijn medische reis naar Italië. Het streefbedrag van 2000 usd werd ruim overtroffen.

Zarzinio’s gehoor en zicht gaan al jaren achteruit. Hij kan hiervoor een behandeling ondergaan bij een arts in Italië. Deze behandeling wordt niet vergoed door zijn verzekering. De Italiaanse arts is bereid om zijn behandeling kosteloos uit te voeren, maar de kosten van het vliegticket moet Zarzinio zelf betalen. Dit geld heeft hij niet, waarna een aantal lokale ondernemers besloten een benefietdiner voor hen te organiseren, om het benodigde geld alsnog bij elkaar te krijgen.

Het benefietdiner werd afgelopen vrijdag gehouden bij restaurant Lekker Thuis van Corjan Hoogerheide. Lokale ondernemers zorgden ervoor dat de ingrediënten voor het diner gesponsord werden. Geïnteresseerden kregen daardoor een volledig diner inclusief bijpassende wijnen voor 75 usd geserveerd. Alle plekken voor het diner waren binnen een dag volgeboekt.

Tijdens het diner werd er ook spontaan gedoneerd, waardoor de teller uiteindelijk op 3.500 usd kwam te staan. Hiermee werd het streefbedrag ruimschoots overtroffen. Op 21 februari aanstaande vertrekt Zarzinio naar Italië voor zijn behandeling.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo